MITSUBISHI L200 4×4 FİYAT LİSTESİ VE ARAÇ İNCELEMESİ
Mitsubushi L200 4×4 İncelemesi
Mitsubishi L200 4×4 modelinin bir hayli uzun ve şanlı bir tarihi var. 30 senedir üretilen bu model Avrupa’da çoğu sitede yılın en iyi pick up sınıfı araç olarak seçilmiş. Son versiyonuyla 5’inci jenerasyonunda L200 logosunu taşıyan araç 4’üncü serisine kıyasla oldukça geliştirilmiş. Mitsubishi tarafından üretilen L200 tam bir fiyat performans canavarı.
L200 ile kullanıcıların sahip oldukları: agresif bir stile sahip, 5 koltuklu, 4 kapılı ve çoğu rakibinden daha geniş standart özellikler sunan bir pick up. Mitsubishi L200 öncelikli olarak bir iş aracı fakat “doublecab” formuyla (4 kapılı) 5 kişiyi taşıyıp üstüne çok cömert bir bagaj genişliği sunabiliyor. Bu bagaj opsiyonel kapak seçenekleriyle dış elementlerden korunuyor. Şu şekilde özetlersek L200 aktif bir ailenin taşıma işlerini kolaylıkla üstlenebiliyor.
Donanım seçenekleri ülkemizde 4×2 ve 4×4 sürüşe sahip olarak ikiye ayrılıyor. Biz 4×4 olanları inceleyeceğiz, 4×4 modelin donanım seçenekleri Storm MT, Tornado MT ve Blizzard AT olarak üç farklı segmente ayrılmış. Manuel veya otomatik klima, değiştirilebilir 4×4 sistem, 7 hava yastığı, yokuş kalkış desteği ve treyler denge kontrolü bulunan sınıf lideri güvenlik seçenekleri tüm donanım seçeneklerinde standart olarak bulunmakta. Blizzard AT adlı en gelişmiş donanım seçeneğinde ise 17 inç alaşım jantlar, Xenon farlar, filmli arka ve arka yan camlar, DAB radyo, şerit takip sistemi ve Mitsubishi’nin 4 kademeli Super Select 4×4 sürüş sistemi bulunuyor.
Mitsubishi L200’de 6 ileri manuel ve 5 ileri otomatik olmak üzere iki farklı şanzıman seçeneği mevcut. Fakat tüm modellerde ortak olarak, 181 beygire ve olağanüstü ekonomik yakıt tüketimine sahip 2.4 litre MIVEC dizel motor bulunuyor. Çoğu pick up sınıfı araçta bulunan huysuz ve eski model dizel motorlara kıyasla Mitsubishi L200’de modern değişken zamanlamalı supap kontrol sistemi bulunan, alüminyum ve diğer hafif materyaller ile dizayn edilmiş bir motor tercih edilmiş. Kasa bölümünde L200, 1050 kg yükü taşıyabiliyor. Ekstra olarak araca römork bağlamak isterseniz de maksimum 3100 kg römork çekiş gücü var. Aracın kasasının alanı yaklaşık 1.5 metrekare. Performans, ekonomi, sürüş dinamikleri ve taşıma kapasitesiyle Mitsubishi L200 çıtayı oldukça yukarı taşıyor ve pick up sınıfındaki rakiplerine zorlu bir meydan okuyor. Arazide kullanıma uygun, yolcuları konfor ve stil ile taşıyan bir araç isteyen iş yerleri ve ticaretle uğraşan insanlar için Mitsubishi L200 4×4 mükemmel bir seçenek.
İç Dizayn ve Özellikleri
Mitsubishi L200’ün kabini ferah ve dayanıklı. Kabinde kullanılan materyaller pick up sınıfı araçlara göre gayet elverişli ve detaylı. Derli toplu bir şekilde tasarlanmış Super Select 4×4 sürüş kontrol kadranı vites topuzunun arkasında duruyor ve gösterge kadranında kendi ekranı ile açık bir şekilde hangi sürüş modunda olduğunuza dair bilgi veriyor. Üst seviye donanım seçeneklerinde konsolun ortasında büyük bir dokunmatik ekran yer almakta. Yolcu alanı epey geniş tutulmuş. Bolca baş genişliği ile 1.8 metre boylu yolcular ve onun boyunda bir sürücü araç içerisinde son derecede rahat edebiliyor. Kabin içi depolama için koltuk kenarlarında boşluklar, açılır kapanır gözlük kutusu, ön torpido, bardak tutucuları ve koltuk dayamanın içinde bulunan saklama kutusu aracın kabinine eklenmiş.
Güvenlik
2.4 litre MIVEC dizel motor ilk defa 5. jenerasyon L200 de yer alıyor ve pick up sınıfı araçlarda görülen motorlara kıyasla çok daha yüksek bir teknolojiye sahip. Sabit yüksek basınçlı enjeksiyon sistemi, değişken zamanlamalı sübap kontrol sistemi ve alüminyumdan yapılmış bu motor performans ve verimlilik alanlarında etkisini artırıyor. Motor iki farklı seçenek ile geliyor. Manuel şanzıman bulunan modelde 151 beygir gücü ve 380 Nm tork, otomatik şanzımanlı modelde ise 178 beygir ve 430 Nm tork bulunuyor. Yüksek güçlü motor bulunan modelde performans daha canlı bir hale bürünmüş. Yüksek beygirli motor 0 dan 100 km hıza 10.4 saniyede ulaşabilirken küçük kardeşi ise 0 dan 100 km hıza 12.2 saniyede ulaşabiliyor.
L200’ün başlangıç ve yüksek donanım seçeneklerindeki arasındaki bir diğer fark da 4×4 sürüş sistemi. Başlangıç modellerinde 3 kademeli Easy Select 4×4 sürüş sistemi bulunuyor. Bu sistemde sürüş seçenekleri gerektiğinde manuel olarak ayarlanabiliyor ve kilitlemeli arka diferansiyel bulunuyor. L200’ün daha yüksek donanım seçeneklerinde ise 4 kademeli Super Select 4×4 sürüş sistemi bulunuyor. Normal yollarda sürüş için sadece arka ya da 4 teker modlarına ayarlanabilen sistemde yol tutuşu en yüksek olan tekerlere gücü aktaran 4×4 modu da bulunmakta. Araç yol tutuşunu artırmak adına arka taraflı 60:40 tork ayrımını koruyor. Araçta iki adet off-road modu da bulunmakta: orta diferansiyel kilidi ve çok engebeli yollar için, yüksek ya da düşük vitesleme seçeneği. L200 ciddi bir off-road yeteneğine sahip fakat on-road sürüşü bu sınıftaki kullanıcılara daha çok hitap etmekte. Sınıfındaki diğer araçlarla kıyaslandığında Mitsubishi asfalt yolda çok yetkin ve bu sektörü kötü anlamda etkileyen vasat direksiyon hakimiyeti ve sarsıntılı sürüşe karşı cesur bir savaş vermekte. Sürüş kalitesi sınıfına göre daha soğukkanlı ve kontrollü, köşedeki yalpalanmalar da en aza indirgenmiş. Araçtaki yalıtım da gayet güçlü. Motor ilk çalıştırıldığında gürlüyor fakat bu durum motor ısındıkça durgunlaşmaya başlıyor ve giderek sessizleşiyor. Gene de L200’ün karakterine yakışır derecede bir kükreme gazın altında saklanmış. 100 Km/s civarlarında kara yolunda seyahat ederken motor 1500 devirde çalışıyor ve motorun sesi ancak duyuluyor. Direksiyon hakimiyeti sınıfına kıyasla, kullanışlı hafif bir sertlik eklenerek düz yollarda daha duyarlı hale getirilmiş. 6 manuel versiyondaki vites değiştirmeleri eski L200’e göre daha hassas ve daha hızlı. 5 ileri otomatik seçeneği ile de L200 modelinde benimsenmiş rahat sürüş stiliyle mükemmel bir biçimde yakışıyor.
Mitsubishi L200’ün yakıt tüketimleri şu şekilde ölçülmüş. 6 ileri manuel şanzıman bulunan model, şehir içi 100 km’de 7.6 litre, şehir dışı 100 km’de 5.7 litre ve kombine olarak 100 km’de 6.4 litre yakıt tüketiyor. Kombine CO2 emisyon değeri de 204 g/km. 5 ileri otomatik şanzıman bulunan modelin tüketimleri ise şu şekilde, şehir içi 100 km’de 8.4 litre, şehir dışı 100 km’de 6.5 litre ve kombine olarak 100 km’de 7.2 litre yakıt tüketmekte. Kombine CO2 emisyon değeri de 205 g/km olarak hesaplanmış.
Siz de Mitsubishi’nin çarpıcı fırsatlarına göz atmak ve bir L200 sahibi olmak istiyorsanız aşağıdaki bağlantıya tıklayın.